maandag 3 augustus 2015

Tips om alles uit je schooljaar te halen | #backtoschoolmetIsa

Iedereen heeft hem wel, dat goede voornemen om het volgend schooljaar net wat beter te doen. Maar hoe?
In dit artikel vertel ik jullie mijn tips en probeer ik jullie te helpen met het overleven van volgend schooljaar.

Veel leesplezier!

Alles op orde

- Zorg ervoor dat je kamer opgeruimd is en er overzichtelijk uitziet. Dit zorgt voor rust tijdens het huiswerk maken en het leren voor toetsen.

- Niks is zo irritant als aan het begin van het schooljaar erachter komen dat je iets bent vergeten te kopen. Zorg er daarom ook voor dat je alles hebt gekocht en alles klaar staat voor gebruik.

Bij elkaar horend

- Een tip die ik altijd gebruik: vouw voor elk voor de bijbehorende schriften en boeken samen tot 1 pakketje. Bijvoorbeeld: Je hebt een werkboek en daar bovenop leg je een schrift. Hieromheen vouw je daarna je tekstboek.

- Zorg ervoor dat je niet in 1 schrift meerdere vakken hebt zitten, hierdoor kan je dingen kwijt raken en alles door de war halen. Een collegeblok met tabbladen kan bijvoorbeeld wel. De tabbladen zorgen voor overzicht.

- Zorg voor leuke matchende schoolspullen. Als je per vak alle boeken van de vak hetzelfde kaftpapier geeft, ziet dit er leuk uit en zorgt het voor overzicht.

Bijhouden

- Een agenda heb je niet voor niets. Houd hem goed bij en zorg dat alles erin staat.

- Maak altijd je huiswerk en leer voor elke soort toets! Dit klinkt moeilijker dan het werkelijk is. Maak dagelijks to-do-lists en planningen. Dit zorgt voor overzicht en zo weet je precies wat je moet doen.
Tip: begin ook optijd met leren en zet in je planning ook altijd wat je precies die dag gaat doen voor een toets. Als er alleen staat: 'leren voor Nederlands', dan schiet je nog steeds niks op.

Ik hoop dat jullie wat aan hebben gehad♥

Likes

Isa

Wat is jullie tip voor volgend schooljaar?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten